dijous, 16 d’abril del 2009

La millor novel.la americana d'aquest any

He encadenat dos llibres, els autors dels quals són home i dona. Potser siga la primera vegada que això m'ha ocorregut. Es tracta de Un home a les fosques de Paul Auster i de Elegia per un americà de Siri Hustvedt. M'ha agradat més el de la Siri, el trobe molt més rodó.






De Paul Auster, havia llegit altres que m'havien atret moltíssim. Aquest no acaba de funcionar, sobre tot, la història que té l'11-S com a rerafons. No obstant això és deixa llegir.

Elegia per un americà de Siri Hustvedt m'ha encisat. L'entrecreuament de veus i històries està ben aconseguit: entre altres destacaríem els quaderns de memòries(diaris) del pare, que li serveix al narrador per trenar una atractiva història: la de la seua família fins al present.
D'altra banda, el ventall de personatges és fascinant amb els germans protagonistes, l'Erik Davidsen i la seua germana Inga, un ventall ric i ben dibuixat.
Tot contribueix a fer de la novel.la un engranatge perfecte i que podem resumir amb paraules de de crítics com S.Brownrigg:
"Un llibre que fa pensar i que és un plaer llegir"